środa, 17 września 2014

Salatka z rydzow marynowanych

Najpyszniejsza salatka na swiecie, bo z rydzow marynowanych on naszego wielbiciala grzybow, czyli ukochanego taty. A wiec sa dwie wersje:

Pierwsza:
- rydze marynowane
- cebula ( sezonie szczypior gruby)
- tunczyk z puszki (najleprszy z wody)
- kukurydza z puszki
- majonez

Rydze, cebule drobniutko pokroic. Wsypac do miski kukurydze i odsaczonego z wody tunczyka dodac majonez i dobrze wymieszac. Ja niczym nie doprawiam bo rydze nadaja wystrczajaco aromatu.
Druga wersja na szybko:
-rydze marynowane plus tunczyk i majonez. Wychodzi wtedy taka pasta na kanapki.





Fotki tym razem pasty na kanapki :)

Mala cebula, pol sloiczka rydzy i pol puszki tunczyka z wody, no i oczywiscie majonez. Taka mala ilosc na sniadanie i na kolacje idealna oczywiscie jak sie nie ma "wspolnikow", bo jesli tak to na raz i nie ma :)

Brak komentarzy:

Google+ Followers

Translate