Nadal w swojskich klimatach.
Nie ma nic prostrzego i pyszniejszego niz domowej roboty
smalczyk.
kostka smalcu
1-2 cebule drobno pokrojone
pol laski wiejskiej kielbasy
3-4 wieksze pieczarki
Sol do smaku
Roztopic smalec, dodac cebule niech sie sama troszke
porumieni, dodac drobno pokrojona kielbase i pieczarki. Nie ma co sie martwic
jak wyszly nam wieksze kawalki. W trakcie smazenia wziasc tluczek i porzygniatac
i samo sie pieknie rozdrobni. Gorace wlac do malych sloiczkow. Zakrecic i
odwrocic do gory dnem. Jak ostydnie to odwrocic i wlozyc do lodowki.
Opcja druga
Wszytko to samo tyle ze mozna uzyc ugotowanej piersi z
kurczaka czy indyka.
Opcja bezmiesna
Cebula
Czosnek
Pieczarki
W tym wypadku cebuli i pieczarek tak zeby bylo obficie, a
czosnek do smaku zabek lub dwa wystarcza dla przyjemnego posmaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz